HET HUIS
van beroemde beleggers
|
|
Chuck Mellon
"Alles wat ik doe kan iedereen
dupliceren en toepassen"
|
|
Op het gebied van beleggen in aandelen zijn er grote namen zoals Lynch, Buffett en Templeton. Met rendementen van 30% tot 40% per jaar zijn het de toppers in de beleggerswereld.
Chuck Mellon is ook zo'n gevestigde naam, maar dan als het gaat over "beleggen in opties". Weliswaar minder bekend maar daarom niet minder succesvol.
Mellon stond aan de wieg van de optiebeurs en heeft een vermogen verdiend met de handel in deze lucratieve beleggingsinstrumenten. Op zijn achttiende begonnen en vóór zijn dertigste was hij multi-miljonair.
Adviseur en portfoliobeheerder geweest van veel welgestelde mensen en ook veel seminars verzorgt waarin hij zijn lessen overdraagt aan anderen. Ook wordt hij door Anthony Robbins ingezet om trainingen te verzorgen op het gebied van 'financiele onafhankelijkheid'.
Hij begon met enkele tienduizenden dollars en is uitgegroeid tot een multi-miljonair. Nadat ik jaren geleden een seminar van hem heb gevolgd ben ik deze optietopper nadrukkelijk gaan volgen. Decennia lang weet hij met optiestrategieën ongelooflijke returns te genereren, ongeacht of beurzen stijgen of dalen.
Rendementen tussen 70% en 120% op jaarbasis
zijn heel normaal voor Chuck Mellon.
Toch is er niets geheim aan zijn manier van beleggen.
Alles wat hij doet is dupliceerbaar. Zoals Mellon zelf zegt:
"Voor elke zelfstandige belegger zijn bovenstaande percentages haalbaar. Dat lukt niet door een bank of vermogensbeheerder je geld te laten beleggen, want die hebben beperkte mogelijkheden.
Iedereen kan het. Je moet er de tijd voor hebben en nemen en vervolgens moet je het zélf doen. Alle strategieën die ik toepas, kan iedereen toepassen."
|
Wie zeven jaar was begonnen met € 40.000,- zelfstandig te beleggen, zou volgens zijn manier van werken nu euro-miljonair zijn.
Opties hebben toegevoegde waarde. Laat de instrumenten het werk voor je doen, dat is het geheim van opties. Oftewel, laat geld voor je werken. Stop met zoeken naar goudhaantjes; ga niet moeilijk doen met fundamentele en technische analyse in de hoop de toekomst te kunnen voorspellen; doe niet aan stock-picking met alle risico's van dien.
Opties hebben nog een groot voordeel op aandelen namelijk dat je er ook véilig mee kunt beleggen. Met aandelen is dat onmogelijk. Heb je die in bezit dan moét de koers stijgen om winst te maken. Bij koersdaling heb je per definitie verlies. Met opties kun je winst maken bij stijging én daling en zelfs als koersen gelijk blijven. En daar kunnen zelfs toppers in aandelen zoals Buffett en Lynch niet tegenop. Overigens koopt Buffett al lang geen aandelen meer maar hij neemt hele bedrijven in zijn portefeuille op.
Toen Chuck Mellom stopte met werken aan de beurs was hij Principle van
zowel de New York Stock Exchange N.Y.S.E. en van de Chicago Board
of Options Exchange C.B.O.E. Een uitspraak bij zijn afscheid was:
"Niet elke belegger is hetzelfde. De kracht van opties is dat je
diverse succesvolle strategieën kunt maken voor uiteenlopende
typen beleggers. Variërend van zeer veilig tot zeer speculatief." |